Sonkás, paradicsomszószos spagetti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti tészta
- 1 egész paradicsom konzerv (400 gramm)
- 10 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A paradicsomot turmixoljuk le.
A vöröshagymát a zsíron dinszteljük meg, tegyük bele a fokhagymát is, majd az összemixelt paradicsomot öntsük hozzá és kisebb fokozaton hagyjuk rotyogni.
A sonkát aprítjuk kisebb darabokra (nem kell túl kicsire), majd ezt is adjuk a paradicsom alaphoz, sózzuk (vegyük figyelembe, hogy mennyire sós a sonka), borsozzuk, szórjuk bele a fűszereket, ha a paradicsom nagyon savanyú, akkor egy csipet cukrot vagy pici édesítőt tehetünk bele.
Fedjük le és pároljuk készre kb 10 perc alatt.
Az időközben megfőtt tésztát szűrjük le, tegyük egy tálba, öntsük rá a kész szószt, bőségesen szórjuk meg reszelt sajttal, majd melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.