Sonkás, paradicsomszószos spagetti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti tészta
- 1 egész paradicsom konzerv (400 gramm)
- 10 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A paradicsomot turmixoljuk le.
A vöröshagymát a zsíron dinszteljük meg, tegyük bele a fokhagymát is, majd az összemixelt paradicsomot öntsük hozzá és kisebb fokozaton hagyjuk rotyogni.
A sonkát aprítjuk kisebb darabokra (nem kell túl kicsire), majd ezt is adjuk a paradicsom alaphoz, sózzuk (vegyük figyelembe, hogy mennyire sós a sonka), borsozzuk, szórjuk bele a fűszereket, ha a paradicsom nagyon savanyú, akkor egy csipet cukrot vagy pici édesítőt tehetünk bele.
Fedjük le és pároljuk készre kb 10 perc alatt.
Az időközben megfőtt tésztát szűrjük le, tegyük egy tálba, öntsük rá a kész szószt, bőségesen szórjuk meg reszelt sajttal, majd melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










