Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Skót tojás recept

Skót tojás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3-4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db dederka (cigánka), de lehet sima kolbászhússal is készíteni
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • olaj

    Elkészítése:

    Főzzük keményre a tojásokat.

    Folpackra helyezzünk 1-2 evőkanálnyit a kolbászhúsból, lapítsuk le, majd hajtsuk rá a folpack másik végét. Nyújtófával lapítsuk egészen vékonyra. Ezután a héjától megtisztított tojást helyezzük rá és óvatosan vonjuk be a kolbászhússal.

    Forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajon süssük szép aranybarnára.

    Tipp:

    Dederka helyett lehet kolbászhúst is használni, esetleg fasírthúst.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá