Skót tojás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3-4 főtt tojás
  • 1 db dederka (cigánka), de lehet sima kolbászhússal is készíteni
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése:

Főzzük keményre a tojásokat.

Folpackra helyezzünk 1-2 evőkanálnyit a kolbászhúsból, lapítsuk le, majd hajtsuk rá a folpack másik végét. Nyújtófával lapítsuk egészen vékonyra. Ezután a héjától megtisztított tojást helyezzük rá és óvatosan vonjuk be a kolbászhússal.

Forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajon süssük szép aranybarnára.

Tipp:

Dederka helyett lehet kolbászhúst is használni, esetleg fasírthúst.