Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés hamburger recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg apróra vágott bacon
    • fél fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
    • 2 teáskanálnyi friss petrezselyem
    • 3 teáskanál ketchup
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 csipet őrölt kömény
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • bors
    • olaj
    • friss zöldségek: lilahagyma, saláta, paradicsom, uborka
    • öntetek: ketchup, mustár, majonéz

    Elkészítés:

    A jól lehűtött darált sertéshúst tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a bacont, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a ketchupot, a fűszerpaprikát, a köményt, a tojássárgáját, a sót és a borsot. A hozzávalókat dolgozzuk el, de ügyeljünk arra, hogy a hús laza maradjon.
    A húst tegyük vissza a hűtőbe fél órára, hogy összeérjenek az ízek. Ezt követően vizes kézzel készítsünk 8 egyforma korong alakú húspogácsát, amelyeknek olajozzuk be a külsejét. Grillen, vagy majdnem füstölésig melegített serpenyőben mindkét oldalán (3-5 percig ) süssük meg a húspogácsákat.
    A hamburger zsemléket vágjuk ketté, belső felüket pirítsuk meg, halmozzunk bele zöldségeket és a húst, majd ízlés szerint öntsük rájuk az öntetekből. A sertés hamburgert sült krumplival fogyasszuk.
    A hamburgerhez kiválóan passzolnak a világos, kesernyés, pilseni típusú sörök egészséggel fogyasszák mellé.

    Jó étvágyat!

    Van egy hamburger receptünk azok számára, akik idegenkednek a marhahústól, vagy jobban szeretik a sertéshús ízét. A sertés hamburger azért lehet könnyű választás, mert a receptje nagyon hasonlít a fasírt receptre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá