Hozzávalók:
Elkészítés:
A jól lehűtött darált sertéshúst tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a bacont, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a ketchupot, a fűszerpaprikát, a köményt, a tojássárgáját, a sót és a borsot. A hozzávalókat dolgozzuk el, de ügyeljünk arra, hogy a hús laza maradjon.
A húst tegyük vissza a hűtőbe fél órára, hogy összeérjenek az ízek. Ezt követően vizes kézzel készítsünk 8 egyforma korong alakú húspogácsát, amelyeknek olajozzuk be a külsejét. Grillen, vagy majdnem füstölésig melegített serpenyőben mindkét oldalán (3-5 percig ) süssük meg a húspogácsákat.
A hamburger zsemléket vágjuk ketté, belső felüket pirítsuk meg, halmozzunk bele zöldségeket és a húst, majd ízlés szerint öntsük rájuk az öntetekből. A sertés hamburgert sült krumplival fogyasszuk.
A hamburgerhez kiválóan passzolnak a világos, kesernyés, pilseni típusú sörök egészséggel fogyasszák mellé.
Jó étvágyat!
Van egy hamburger receptünk azok számára, akik idegenkednek a marhahústól, vagy jobban szeretik a sertéshús ízét. A sertés hamburger azért lehet könnyű választás, mert a receptje nagyon hasonlít a fasírt receptre.