Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serpenyőben sütött kukoricalepény recept

Serpenyőben sütött kukoricalepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg kukoricaliszt
    • 1 dl tejföl
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 0,5 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

    Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk a masszából kb 1 cm vastagságú kör alakú lapot, majd vágjuk négyfelé.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd ha már kellően felmelegedett tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felét is szép aranybarnára (én a gáztűzhely legkisebb lángjára, lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre).

    Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.

    A serpenyőben sütött kukoricalepény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 395 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 29 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá