Serpenyőben sütött kukoricalepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítése:

A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk a masszából kb 1 cm vastagságú kör alakú lapot, majd vágjuk négyfelé.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd ha már kellően felmelegedett tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felét is szép aranybarnára (én a gáztűzhely legkisebb lángjára, lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre).

Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.