Serpenyőben sütött kukoricalepény recept

Hozzávalók:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 dl tejföl
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk a masszából kb 1 cm vastagságú kör alakú lapot, majd vágjuk négyfelé.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd ha már kellően felmelegedett tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felét is szép aranybarnára (én a gáztűzhely legkisebb lángjára, lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre).
Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.
A serpenyőben sütött kukoricalepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »