Serpenyőben sütött kukoricalepény recept

Hozzávalók:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 dl tejföl
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk a masszából kb 1 cm vastagságú kör alakú lapot, majd vágjuk négyfelé.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd ha már kellően felmelegedett tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felét is szép aranybarnára (én a gáztűzhely legkisebb lángjára, lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre).
Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.
A serpenyőben sütött kukoricalepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 29 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »