Sárgarépás-borsós sertéskockák recept

Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 kg sertéshús
- kakukkfű, fokhagyma ízlés szerint
- 1 üveg sárgarépás borsó
- só, bors, pirospaprika
- babérlevél
- pici sürített paradicsompüré
Elkészítése:
A megtisztított és felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd egy pici kakukkfűvel megszórjuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsompürét. Összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet is és fedővel letakarva főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
A vége felé hozzáadjuk a levétől leszűrt zöldséget is és együtt készre fözzük.
Ha szügséges, liszttel süríthetjük még. Én még egy pici szójaszósszal szoktam ízesíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »