Sárgarépás-borsós sertéskockák recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 kg sertéshús
- kakukkfű, fokhagyma ízlés szerint
- 1 üveg sárgarépás borsó
- só, bors, pirospaprika
- babérlevél
- pici sürített paradicsompüré
Elkészítése:
A megtisztított és felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd egy pici kakukkfűvel megszórjuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsompürét. Összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet is és fedővel letakarva főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
A vége felé hozzáadjuk a levétől leszűrt zöldséget is és együtt készre fözzük.
Ha szügséges, liszttel süríthetjük még. Én még egy pici szójaszósszal szoktam ízesíteni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.