Sárgarépás-borsós sertéskockák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg sertéshús
  • kakukkfű, fokhagyma ízlés szerint
  • 1 üveg sárgarépás borsó
  • só, bors, pirospaprika
  • babérlevél
  • pici sürített paradicsompüré

Elkészítése:

A megtisztított és felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd egy pici kakukkfűvel megszórjuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsompürét. Összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet is és fedővel letakarva főzzük, amíg a hús puha nem lesz.

A vége felé hozzáadjuk a levétől leszűrt zöldséget is és együtt készre fözzük.

Ha szügséges, liszttel süríthetjük még. Én még egy pici szójaszósszal szoktam ízesíteni.