Sajttálban tálalt tészta recept
Hozzávalók:
Sajttálhoz:
- 20 dkg reszelt sajt
Tésztához:
- 10 dkg spagetti
- 1 kis tejföl
- 4 szelet bacon szalonna
- 3 ek reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A lereszelt sajtot 2 kör alakban szétterítjük egy nagyméretű, sütőpírral bélelt tepsin. A forró sütőbe téve kb. 6-8 perc alatt megolvasztjuk a sajtot. Egy kisebb salátás tálat fejjel lefelé fordítunk. Az olvadt sajtot óvatosan leemeljük egy spatulával a sütőpapírról és az előkészített tálka aljára borítjuk. Kissé eligazítjuk, hogy felvegye a formát és félretesszük hűlni.
A spagettit sós, forró vízben kevés olajjal puhára főzzük.
A szalonnát apróra felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. Rátesszük a lecsepegtetett tésztát. Adunk hozzá 5 dkg reszelt sajtot és a parmezánt és összeforgatjuk.
A kihűlt sajtot leemeljük a tálkáról, ami így megtartotta a formáját. Helyezzük bele a tésztát, szórjuk meg még reszelt sajttal, majd tálaljuk.