Sajttálban tálalt tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Sajttálhoz:

  • 20 dkg reszelt sajt

Tésztához:

  • 10 dkg spagetti
  • 1 kis tejföl
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 3 ek reszelt parmezán
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A lereszelt sajtot 2 kör alakban szétterítjük egy nagyméretű, sütőpírral bélelt tepsin. A forró sütőbe téve kb. 6-8 perc alatt megolvasztjuk a sajtot. Egy kisebb salátás tálat fejjel lefelé fordítunk. Az olvadt sajtot óvatosan leemeljük egy spatulával a sütőpapírról és az előkészített tálka aljára borítjuk. Kissé eligazítjuk, hogy felvegye a formát és félretesszük hűlni.

A spagettit sós, forró vízben kevés olajjal puhára főzzük.

A szalonnát apróra felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. Rátesszük a lecsepegtetett tésztát. Adunk hozzá 5 dkg reszelt sajtot és a parmezánt és összeforgatjuk.

A kihűlt sajtot leemeljük a tálkáról, ami így megtartotta a formáját. Helyezzük bele a tésztát, szórjuk meg még reszelt sajttal, majd tálaljuk.