Sajtos-újhagymás rizsgolyók recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt rizs
- 2 közepes szál újhagyma
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 nagy csipet só
- 2 nagy csipet őrölt bors
- 3 púpos ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
- 6-7 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálba öntjük a kifőtt rizsát, a reszelt sajtot, a tojást, az apróra vágott újhagymát. Ízesítjük sóval és borssal.
A masszát jól összedolgozzuk és kézzel nagyobb diónyi golyókat sodrunk. Megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Olajat forrósítunk, amiben közepes lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal vagy friss salátával kínáljuk.
Tipp:
Ezt az egyszerű ételt még tegnap készítettem vacsorára. Tulajdonképpen egy kis maradék főtt rizs megmentése volt a cél. Került bele egy tojás, kevés reszelt sajt és újhagyma. Ettől igazán különleges íze lett a golyóknak. A hagyma jöhet minden formában, nagyon szeretjük. De tehetünk bele apróra kockázott sonkát, felvágottat is. Kívül picit ropogós, de belül puha, sajtos.
Egyetlen szépséghibája volt, hogy az újhagymaszár darabok a golyók külső felületén sütéskor megbarnultak, de ez nem rontott az ízén. Tejfölös mártogatós készült hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »