Sajtos tojás recept

Hozzávalók:
- 8 szelet zsemle , vagy szendvicskenyérszelet
- a sütéshez olaj
- 8 tükörtojás
- 8 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- só
- kevés reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A kenyérszeleteket az olajban ropogós pirosra sütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a tükörtojásokat, egy harmadik edényben pedig a mártást: a felolvasztott vajba gyorsan belekeverjük a sajtot meg a tejfölt, és a fűszerekkel ízesítjük. A kisütött kenyerekre 1-1 tükörtojást fektetünk, forró tálra tesszük, és leöntjük az átforrósított, de fel nem forralt mártással.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »