Sajtos tojás recept
Hozzávalók:
- 8 szelet zsemle , vagy szendvicskenyérszelet
- a sütéshez olaj
- 8 tükörtojás
- 8 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- só
- kevés reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A kenyérszeleteket az olajban ropogós pirosra sütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a tükörtojásokat, egy harmadik edényben pedig a mártást: a felolvasztott vajba gyorsan belekeverjük a sajtot meg a tejfölt, és a fűszerekkel ízesítjük. A kisütött kenyerekre 1-1 tükörtojást fektetünk, forró tálra tesszük, és leöntjük az átforrósított, de fel nem forralt mártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

