Sajtos-sonkás quesadilla recept
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg kukoricapehely
- 4 ek olíva olaj
- 1 tk só
- 2 dl víz
- ízlés szerint sajt és
Elkészítése:
A kukoricapelyhet beleteszem egy zacskóba és nyújtófával lisztszerűre zúzom. Összekeverem a kukorica lisztet az összezúzott kukoricapehellyel, a vízzel, a sóval, az olíva olajjal, meghintem egy pici szódabikarbónával és jó alaposan kidolgozom. Négy részre osztom, nyújtófával vékonyra nyújtom, közben folyamatosan lisztezem. Nagyméretű serpenyőben, zsiradék nélkül megsütöm mindkét oldalát.
Ha mind a négy lapot kisütöttem egyet visszateszek a serpenyőbe, megszórom az apróra vágott sonkával – én feketeerdei sonkát használtam, majd jó vastagon megszórom a reszelt sajttal és ha enyhén megolvadt, akkor a sajt tetejét megint megszóróm a felaprított sonkával, ráteszek egy kisült lapot, az egészet megfordítom a serpenyőben és hagyom, hogy a sajt megolvadjon, majd megkenem a felső lap tetejét tejföllel.
Apróra vágott jalapeno paprikával és édes csípős szósszal tálalom! Nálunk nagyon nagy sikert aratott!! :)