Sajtos-sonkás quesadilla recept

Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg kukoricapehely
- 4 ek olíva olaj
- 1 tk só
- 2 dl víz
- ízlés szerint sajt és
Elkészítése:
A kukoricapelyhet beleteszem egy zacskóba és nyújtófával lisztszerűre zúzom. Összekeverem a kukorica lisztet az összezúzott kukoricapehellyel, a vízzel, a sóval, az olíva olajjal, meghintem egy pici szódabikarbónával és jó alaposan kidolgozom. Négy részre osztom, nyújtófával vékonyra nyújtom, közben folyamatosan lisztezem. Nagyméretű serpenyőben, zsiradék nélkül megsütöm mindkét oldalát.
Ha mind a négy lapot kisütöttem egyet visszateszek a serpenyőbe, megszórom az apróra vágott sonkával – én feketeerdei sonkát használtam, majd jó vastagon megszórom a reszelt sajttal és ha enyhén megolvadt, akkor a sajt tetejét megint megszóróm a felaprított sonkával, ráteszek egy kisült lapot, az egészet megfordítom a serpenyőben és hagyom, hogy a sajt megolvadjon, majd megkenem a felső lap tetejét tejföllel.
Apróra vágott jalapeno paprikával és édes csípős szósszal tálalom! Nálunk nagyon nagy sikert aratott!! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »