Sajtos-sonkás quesadilla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg kukoricapehely
  • 4 ek olíva olaj
  • 1 tk só
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint sajt és

Elkészítése:

A kukoricapelyhet beleteszem egy zacskóba és nyújtófával lisztszerűre zúzom. Összekeverem a kukorica lisztet az összezúzott kukoricapehellyel, a vízzel, a sóval, az olíva olajjal, meghintem egy pici szódabikarbónával és jó alaposan kidolgozom. Négy részre osztom, nyújtófával vékonyra nyújtom, közben folyamatosan lisztezem. Nagyméretű serpenyőben, zsiradék nélkül megsütöm mindkét oldalát.

Ha mind a négy lapot kisütöttem egyet visszateszek a serpenyőbe, megszórom az apróra vágott sonkával – én feketeerdei sonkát használtam, majd jó vastagon megszórom a reszelt sajttal és ha enyhén megolvadt, akkor a sajt tetejét megint megszóróm a felaprított sonkával, ráteszek egy kisült lapot, az egészet megfordítom a serpenyőben és hagyom, hogy a sajt megolvadjon, majd megkenem a felső lap tetejét tejföllel.

Apróra vágott jalapeno paprikával és édes csípős szósszal tálalom! Nálunk nagyon nagy sikert aratott!! :)