Sajtos-sonkás croissant recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só,bors
- 10 dkg sajt
- 15 dkg sonka
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat,majd keverjük csomómentesre a liszttel. Fokozatosan adjuk hozzá a felforrósított tejet is. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel,ízesítsük sóval,borssal majd hagyjuk kihűlni. Kockázzuk fel a sonkát és a sajtot. Adjuk mindkettőt a mártáshoz a felaprított petrezselyemzölddel együtt. Lisztezett felületen nyújtsuk a leveles tésztát. Vágjunk belőle egyenlő szárú háromszögeket .Tegyünk a sonkás-sajtos mártásból a háromszögek alapjára egy keveset. Nyomkodjuk le a széleket és tekerjük fel a tésztát,hogy kis kifliket kapjunk. Kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg szezámmaggal.180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »