Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás croissant recept

Sajtos-sonkás croissant
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg vaj
    • 3 dkg liszt
    • só,bors
    • 10 dkg sajt
    • 15 dkg sonka
    • 1 ek petrezselyemzöld
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:
    Olvasszuk fel a vajat,majd keverjük csomómentesre a liszttel. Fokozatosan adjuk hozzá a felforrósított tejet is. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel,ízesítsük sóval,borssal majd hagyjuk kihűlni. Kockázzuk fel a sonkát és a sajtot. Adjuk mindkettőt a mártáshoz a felaprított petrezselyemzölddel együtt. Lisztezett felületen nyújtsuk a leveles tésztát. Vágjunk belőle egyenlő szárú háromszögeket .Tegyünk a sonkás-sajtos mártásból a háromszögek alapjára egy keveset. Nyomkodjuk le a széleket és tekerjük fel a tésztát,hogy kis kifliket kapjunk. Kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg szezámmaggal.180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük szép pirosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá