Sajtos-sonkás croissant recept
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só,bors
- 10 dkg sajt
- 15 dkg sonka
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat,majd keverjük csomómentesre a liszttel. Fokozatosan adjuk hozzá a felforrósított tejet is. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel,ízesítsük sóval,borssal majd hagyjuk kihűlni. Kockázzuk fel a sonkát és a sajtot. Adjuk mindkettőt a mártáshoz a felaprított petrezselyemzölddel együtt. Lisztezett felületen nyújtsuk a leveles tésztát. Vágjunk belőle egyenlő szárú háromszögeket .Tegyünk a sonkás-sajtos mártásból a háromszögek alapjára egy keveset. Nyomkodjuk le a széleket és tekerjük fel a tésztát,hogy kis kifliket kapjunk. Kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg szezámmaggal.180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

