Sajtos-sonkás croissant

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sajtos-sonkás croissant

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • só,bors
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat,majd keverjük csomómentesre a liszttel. Fokozatosan adjuk hozzá a felforrósított tejet is. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel,ízesítsük sóval,borssal majd hagyjuk kihűlni. Kockázzuk fel a sonkát és a sajtot. Adjuk mindkettőt a mártáshoz a felaprított petrezselyemzölddel együtt. Lisztezett felületen nyújtsuk a leveles tésztát. Vágjunk belőle egyenlő szárú háromszögeket .Tegyünk a sonkás-sajtos mártásból a háromszögek alapjára egy keveset. Nyomkodjuk le a széleket és tekerjük fel a tésztát,hogy kis kifliket kapjunk. Kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg szezámmaggal.180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük szép pirosra.