Sajtos cukkinigolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 60-70 dkg cukkini
- 1 kávéskanál só
- 2 csipet bors
- 1 közepes fej fokhagyma
- kis csokor petrezselyem
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg sajt (reszelve)
- kb 3 marék zsemlemorzsa
Továbbá:
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kivágjuk. Kisebb darabokra vágjuk.
Aprítóba rakjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket és a petrezselymet is, majd a cukkinivel együtt felaprítjuk.
Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a sót, borsot és kb 3 maréknyi zsemlemorzsát (amennyit felvesz), hogy jól összeálljon és formázható massza legyen.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között.
Zsemlemorzsába hempergetjük a golyókat, majd forró olajban, közepes lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »