Sajtfánk recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére
- 1 kiskanál só
Elkészítése:
A tejet tegyük fel forralni, majd ha felmelegedett, tegyük bele a vajat. Ha elolvadt, szórjuk bele a lisztet, kicsit tegyük vissza a tűzre, majd ismét levéve beleütjük a tojást,beletesszük a reszelt sajtot, sózzuk.
Ezután kis gombócokat formázunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket tojással megkenjük.
180 fokos sütőben 20 perc alatt kisütjük.
Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »