Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos Hasselback burgonya recept

Rozmaringos Hasselback burgonya
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db közepes burgonya
    • 1/2 – 1 tk só (ízlés szerint)
    • 1/4 – 1/3 tk egész bors (ízlés szerint)
    • 1 tk szárított rozmaring (lehet friss is)
    • 2-3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük.

    Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát.

    A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat.

    Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le és adjuk hozzá az olívaolajat.

    Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.

    Előmelegített 180-200 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá