Rozmaringos Hasselback burgonya recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4 db közepes burgonya
- 1/2 – 1 tk só (ízlés szerint)
- 1/4 – 1/3 tk egész bors (ízlés szerint)
- 1 tk szárított rozmaring (lehet friss is)
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük.
Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát.
A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat.
Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le és adjuk hozzá az olívaolajat.
Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.
Előmelegített 180-200 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: https://gasztroalom.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.