Rozmaringos Hasselback burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db közepes burgonya
- 1/2 – 1 tk só (ízlés szerint)
- 1/4 – 1/3 tk egész bors (ízlés szerint)
- 1 tk szárított rozmaring (lehet friss is)
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük.
Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát.
A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat.
Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le és adjuk hozzá az olívaolajat.
Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.
Előmelegített 180-200 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »