Rozmaringos Hasselback burgonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rozmaringos Hasselback burgonya

Hozzávalók:

  • 4 db közepes burgonya
  • 1/2 – 1 tk só (ízlés szerint)
  • 1/4 – 1/3 tk egész bors (ízlés szerint)
  • 1 tk szárított rozmaring (lehet friss is)
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítése:

Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük.

Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát.

A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat.

Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le és adjuk hozzá az olívaolajat.

Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.

Előmelegített 180-200 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.