Roston csirke burger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3,8 dl tej
- 2 ek cukor
- 5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Lekenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 2 ek szezámmag
Húshoz:
- 10 vékony szelet csirkemell
- 1 kk só
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 dl tej
- 3-4 ek olaj
A burger töltéséhez:
- 3 közepes paradicsom
- 2 kis fej lila hagyma
- 10 db jégsaláta levél
- Mustár
- Ketchup
- Majonéz
Elkészítése:
A megtisztított, lecsepegtetett husikat meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és egy tálkába fektetjük. Felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácoljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és megszórjuk a cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk sót, amit kicsit betakarunk egy kevés liszttel, a felfutott élesztőt, a margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk.
Zsemléket formálunk a tésztadarabokból úgy, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe fektetünk és a szélétől a közepe felé elkezdjük a gombóc közepébe nyomni a tésztát. Ezután fejjel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.). Ott még kb. 45 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot és a lila hagymát felkarikázzuk. A husikat kiemeljük a tejből és leitatjuk róla a nedvességet. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. (Kb. 7-8 perc elég neki, de ez függ a husik vastagságától is.)
Végül a zsemléket kettévágjuk, a zöldségekkel és a sült húsokkal megrakjuk. Ízlés szerin majonézzel, mustárral és ketchuppal kínáljuk.
Tipp:
Már rég volt étlapon hamburger, de most egy egészségesebb és gyorsabb változatot készítettem.
A zöldségek természetesen ízlés szerint változtathatóak, nálunk épp ezek voltak itthon. A zsemle tésztát most a szokásos 8 helyett 10 részre osztottam, hogy kisebbek burgerek készüljenek, de töltve így is méretesek lettek :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »