Részeg barát recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db zsemle
- 1 dl fehérbor
- 4 ek meggydzsem
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi zöld kardamom
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 4 evőkanál finomliszt
- 5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
- 2 dkg vaníliás porcukor (szóráshoz)
Elkészítése:
A zsemléket kettévágjuk, és a borba mártjuk.
Ezután tálra helyezzük, és megkenjük a dzsemmel, majd összeragasztjuk őket.
A tojásokat pici tejjel, sóval és a fűszerekkel jól kikeverjük, és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk.
Olajat forrósítunk egy edényben, annyit, hogy kényelmesen ki tudjuk sütni a palacsintatésztába mártott zsemléket.
Ezután szép pirosra sütjük forró olajban. Papírtörlő kendőre kiszedjük, majd tálra téve porcukorral megszórjuk. A legjobb, ha a cukor vaníliás! Melegen a legfinomabb, mint a fánk.
Tipp:
Édesanyámtól kevés recept maradt rám, de ez volt az egyik, amit megőriztem. Azóta az ízesítésen kicsit változtattam, amitől a régiénél is jobb lett az íze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »