Részeg barát recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db zsemle
- 1 dl fehérbor
- 4 ek meggydzsem
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi zöld kardamom
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 4 evőkanál finomliszt
- 5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
- 2 dkg vaníliás porcukor (szóráshoz)
Elkészítése:
A zsemléket kettévágjuk, és a borba mártjuk.
Ezután tálra helyezzük, és megkenjük a dzsemmel, majd összeragasztjuk őket.
A tojásokat pici tejjel, sóval és a fűszerekkel jól kikeverjük, és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk.
Olajat forrósítunk egy edényben, annyit, hogy kényelmesen ki tudjuk sütni a palacsintatésztába mártott zsemléket.
Ezután szép pirosra sütjük forró olajban. Papírtörlő kendőre kiszedjük, majd tálra téve porcukorral megszórjuk. A legjobb, ha a cukor vaníliás! Melegen a legfinomabb, mint a fánk.
Tipp:
Édesanyámtól kevés recept maradt rám, de ez volt az egyik, amit megőriztem. Azóta az ízesítésen kicsit változtattam, amitől a régiénél is jobb lett az íze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »