Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsemléket kettévágjuk, és a borba mártjuk.
Ezután tálra helyezzük, és megkenjük a dzsemmel, majd összeragasztjuk őket.
A tojásokat pici tejjel, sóval és a fűszerekkel jól kikeverjük, és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk.
Olajat forrósítunk egy edényben, annyit, hogy kényelmesen ki tudjuk sütni a palacsintatésztába mártott zsemléket.
Ezután szép pirosra sütjük forró olajban. Papírtörlő kendőre kiszedjük, majd tálra téve porcukorral megszórjuk. A legjobb, ha a cukor vaníliás! Melegen a legfinomabb, mint a fánk.
Édesanyámtól kevés recept maradt rám, de ez volt az egyik, amit megőriztem. Azóta az ízesítésen kicsit változtattam, amitől a régiénél is jobb lett az íze.