Reform szilvás gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 ml víz
- 50 g vaj
- 150 g teljes kiőrlésű liszt (vagy sima liszt)
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 szilva (kisebb szemű)
- 100 g darált mák (megszóráshoz)
- édesítőszer (megszóráshoz)
Elkészítése:
Egy lábasban felforraljuk a vizet és a vajat. Ha felolvadt a vaj hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük míg szép sima tésztát nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha már langyos a tészta, kézi mixerrel egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. A tésztát lisztezett felületen vékony hengerré sodorjuk és 24 részre osztjuk.
A tésztarészeket lisztezett kézzel szétnyomjuk és fél szilvaszemet teszünk a közepébe majd gombócokat formázunk belőle. Két-három adagban, forró, sós vízben addig főzzük a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére.
Szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük, majd darált mákkal és édesítővel kínáljuk.
Tipp:
Aki nem diétázik készítheti cukorral is
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »