Reform szilvás gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 ml víz
- 50 g vaj
- 150 g teljes kiőrlésű liszt (vagy sima liszt)
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 szilva (kisebb szemű)
- 100 g darált mák (megszóráshoz)
- édesítőszer (megszóráshoz)
Elkészítése:
Egy lábasban felforraljuk a vizet és a vajat. Ha felolvadt a vaj hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük míg szép sima tésztát nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha már langyos a tészta, kézi mixerrel egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. A tésztát lisztezett felületen vékony hengerré sodorjuk és 24 részre osztjuk.
A tésztarészeket lisztezett kézzel szétnyomjuk és fél szilvaszemet teszünk a közepébe majd gombócokat formázunk belőle. Két-három adagban, forró, sós vízben addig főzzük a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére.
Szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük, majd darált mákkal és édesítővel kínáljuk.
Tipp:
Aki nem diétázik készítheti cukorral is
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »