“Ratatouille” A Franciák-lecsója recept

Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1 kisebb cukkini
- 1 db nagy paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 3 ek olíva olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 2 ek paradicsom püré
- 1 kis ág rozmaring
- friss kakukkfű levélkék
Sztori:
Ez egy olyan egyszerű és finom étel, hogy recept sem kell hozzá! Csupán csak kedvelt zöldségeidet dobáld egy forró serpenyőben gőzölgő, hagymás alapra…ízesítsd kedvedre… és pár perc leforgása alatt ízorgia gyanús ételt tálalsz szeretteid elé!
Elkészítése:
Olíva olajon a nagyobb kockára vágott hagymát megpirítjuk és a közben szintén kockákra aprított többi zöldséget hozzá adva, tovább pároljuk.
Fűszerezzük ízlés szerint, majd a paradicsom pürét is hozzá keverve pár perc alatt roppanósra “főzzük” a zöldségeket.
Szerintem akkor a legfinomabb, ha nincsenek túlfőzve a zöldségek :D Pár karika erős paprikát is csempésztem bele, olyan kis “sziszegős” lett :D
Vajas-sajtos pirítóst készítettem mellé, azzal tunkoltuk ki a csípős szaftot a tálból.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »