“Ratatouille” A Franciák-lecsója recept

Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1 kisebb cukkini
- 1 db nagy paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 3 ek olíva olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 2 ek paradicsom püré
- 1 kis ág rozmaring
- friss kakukkfű levélkék
Sztori:
Ez egy olyan egyszerű és finom étel, hogy recept sem kell hozzá! Csupán csak kedvelt zöldségeidet dobáld egy forró serpenyőben gőzölgő, hagymás alapra…ízesítsd kedvedre… és pár perc leforgása alatt ízorgia gyanús ételt tálalsz szeretteid elé!
Elkészítése:
Olíva olajon a nagyobb kockára vágott hagymát megpirítjuk és a közben szintén kockákra aprított többi zöldséget hozzá adva, tovább pároljuk.
Fűszerezzük ízlés szerint, majd a paradicsom pürét is hozzá keverve pár perc alatt roppanósra “főzzük” a zöldségeket.
Szerintem akkor a legfinomabb, ha nincsenek túlfőzve a zöldségek :D Pár karika erős paprikát is csempésztem bele, olyan kis “sziszegős” lett :D
Vajas-sajtos pirítóst készítettem mellé, azzal tunkoltuk ki a csípős szaftot a tálból.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »