“Ratatouille” A Franciák-lecsója

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
“Ratatouille” A Franciák-lecsója

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 db nagy paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 2 ek paradicsom püré
  • 1 kis ág rozmaring
  • friss kakukkfű levélkék

Sztori:

Ez egy olyan egyszerű és finom étel, hogy recept sem kell hozzá! Csupán csak kedvelt  zöldségeidet dobáld egy forró serpenyőben gőzölgő, hagymás alapra…ízesítsd kedvedre… és pár perc leforgása alatt ízorgia gyanús ételt tálalsz szeretteid elé!

Elkészítése:

Olíva olajon a nagyobb kockára vágott hagymát megpirítjuk és a közben szintén kockákra aprított többi zöldséget hozzá adva, tovább pároljuk.

Fűszerezzük ízlés szerint, majd a paradicsom pürét is hozzá keverve pár perc alatt roppanósra “főzzük” a zöldségeket.

Szerintem akkor a legfinomabb, ha nincsenek  túlfőzve a zöldségek :D Pár karika erős paprikát is csempésztem bele, olyan kis “sziszegős” lett :D

Vajas-sajtos pirítóst készítettem mellé, azzal tunkoltuk ki a csípős szaftot a tálból.

Jó étvágyat!