Rántott tök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg tök
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 2 dkg só
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 l olaj
Elkészítése:
A tököt meghámozom, a belsejét kiszedem, és felszeletelem 1 cm-s karikákra. Ha nagy, akkor kettévágom és lesózom. 30 percig így hagyom.
Lecsepegtetem, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, és forró olajban kisütöm.
Tipp:
Tálalhatjuk burgonyával, és kínálhatunk mellé majonézes mártogatóst.
A rántott tök kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »