Rántott párizsi recept

Hozzávalók:
- 40 dkg párizsi egyben
- 3 púpos ek liszt
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A párizsit felkarikázzuk (kb. 8-10 mm-esre).
A párizsi szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajba téve, közepes lángon szép világosra sütjük. Konyhai papírtörlőre tesszük, és hagyjuk, hogy az olajat lecsepegjen.
Sült krumplival, vagy krumplipürével, esetleg fűszeres mártogatóssal kínálhatjuk.
Tipp:
Talán nem ez a legérdekesebb és a legkreatívabb étel amit valaha készítettem, de cseppet sem az a célom, hogy beszerezhetetlen alapanyagokból készítsek finomságokat, hanem ötleteket adjak. Velem is előfordul, hogy tétován állok a hűtő előtt és azon töröm a fejemet, hogy mit is tálaljak a családnak. Most is egy ilyen pillanat jött el. Aztán bevillant, hogy Anyukám régen többször is ezt sütötte vacsorára, amikor hirtelen kellett valami étel. Ritkán használok párizsit, mint alapanyagot, de most nosztalgiából már csak azért is elkészítettem.
Sült krumplit kínáltam hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »