Rántott párizsi recept

Hozzávalók:
- 40 dkg párizsi egyben
- 3 púpos ek liszt
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A párizsit felkarikázzuk (kb. 8-10 mm-esre).
A párizsi szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajba téve, közepes lángon szép világosra sütjük. Konyhai papírtörlőre tesszük, és hagyjuk, hogy az olajat lecsepegjen.
Sült krumplival, vagy krumplipürével, esetleg fűszeres mártogatóssal kínálhatjuk.
Tipp:
Talán nem ez a legérdekesebb és a legkreatívabb étel amit valaha készítettem, de cseppet sem az a célom, hogy beszerezhetetlen alapanyagokból készítsek finomságokat, hanem ötleteket adjak. Velem is előfordul, hogy tétován állok a hűtő előtt és azon töröm a fejemet, hogy mit is tálaljak a családnak. Most is egy ilyen pillanat jött el. Aztán bevillant, hogy Anyukám régen többször is ezt sütötte vacsorára, amikor hirtelen kellett valami étel. Ritkán használok párizsit, mint alapanyagot, de most nosztalgiából már csak azért is elkészítettem.
Sült krumplit kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »