Rántott párizsi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg párizsi egyben
  • 3 púpos ek liszt
  • 2 kisebb tojás
  • 3 púpos ek zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A párizsit felkarikázzuk (kb. 8-10 mm-esre).

A párizsi szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajba téve, közepes lángon szép világosra sütjük. Konyhai papírtörlőre tesszük, és hagyjuk, hogy az olajat lecsepegjen.

Sült krumplival, vagy krumplipürével, esetleg fűszeres mártogatóssal kínálhatjuk.

Tipp:

Talán nem ez a legérdekesebb és a legkreatívabb étel amit valaha készítettem, de cseppet sem az a célom, hogy beszerezhetetlen alapanyagokból készítsek finomságokat, hanem ötleteket adjak. Velem is előfordul, hogy tétován állok a hűtő előtt és azon töröm a fejemet, hogy mit is tálaljak a családnak. Most is egy ilyen pillanat jött el. Aztán bevillant, hogy Anyukám régen többször is ezt sütötte vacsorára, amikor hirtelen kellett valami étel. Ritkán használok párizsit, mint alapanyagot, de most nosztalgiából már csak azért is elkészítettem.
Sült krumplit kínáltam hozzá.