Rántott karfiol recept

Hozzávalók:
- 2 kis karfiol
- só
- 20 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. A nagyobb rózsákat félbe, vagy negyedbe vágjuk. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet panírozni). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt, bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd felvert, sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró zsiradékban kisütjük.
Tipp:
Gyors panírozás, ha kevés az időnk: tojás+só+ kevés liszt,úgy hogy még folyékony legyen a massza! A kihűlt karfiolra öntjük, és alaposan megforgatjuk benne. A zsemlemorzsát egy erős tasakba tesszük, 2-3 karfiolt beledobunk, és óvatosan a tasakban összerázzuk. Így 5 perc alatt bepaníroztuk a hozzávalókat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »