Rácsos pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1 db 32×32-es tepsihez:
- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított
- 1/2 dl étolaj
- 1 kk só
- Langyos víz
Feltéthez:
- 1 db pizzakrém (házi)
- 12 dkg gépsonka (egyben)
- 12 dkg trappista sajt
- 1/2 doboz konzerves gomba
Házi pizzakrém recept:
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek ketchup
- 1 kk bazsalikom vagy oregánó vagy kakukkfű
- 1 csipet cukor
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk hozzá kb. 1/2 dl langyos vizet és felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat és puha gombóccá gyúrjuk, letakarva kb. 1/2 órát pihentetjük.
Amíg kel a tészta, a gombát szűrőn lecsepegtetjük.
A sajtot és a gépsonkát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a lecsepegtetett gombával.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztagombócnak levágjuk a kb. 1/5-ét és vékonyra nyújtuk. Egy késsel hosszúkás téglalapot formázunk belőle és gondosan berácsozzuk a dokkolóval.
A téglalap leeső széleit hozzágyúrjuk a pizzatésztához és tepsi méretre nyújtjuk.
Az adott tepsit kibéleljük sütőpapírral, beletesszük a tésztát, rákenjük a pizzakrémet, majd a feltét keverékét is elosztjuk rajta.
A tésztarácsot elhelyezzük a tetején, gusztán eligazítjuk, betesszük a 200 fokos sütőbe és (légkeveréssel) kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ketchuppal és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! :)
Tipp:
A pizzafeltét ízlés szerint változtatható.