Pupusas házi töltelékkel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 1 dl napraforgó olaj
- 1.2 dl víz
Töltelék:
- 2 ek tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db paprika
- 1 kis db fehér hagyma (póréhagyma vagy zöldhagyma)
- 3 dkg gépsonka
- 2 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
Tészta:
A tésztát a belevalókkal összemérjük és meggyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle. Addig pihen, amíg a tölteléket elkészítjük.
Tésztát kinyújtjuk vékonyra, majd kiszaggatunk 10 cm-es átmérője, kör alakú darabokat. A felébe egy evőkanálka tölteléket teszünk, ráhajtjuk a széleit, ujjunkkal összenyomkodjuk.
A kerámia serpenyőt felforrósítjuk, a kis pupusasok-at beletesszük, mind a két oldalát egyenként 3-4 percet sütjük.
Töltelék:
A tejfölt, a fokhagymát összeaprítjuk, hagymát apróra vágjuk, paprikát szintén picurkára, sonkát, kolbászt, füstölt szalonnát szintén 3 x 3 mm-esre vágjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. (Sót nem teszünk bele, mert a szalonna, kolbász sózott!)
Tipp:
Ha váratlan vendégek jönnek, a hűtőből bármi felhasználható a töltelékbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »