Pupusa recept

Hozzávalók (6 darabhoz):
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 0,5 dl olíva olaj
- 1-1,5 dl víz
Töltelék:
- 2 ek tejföl vagy krémsajt (ha tejföl, akkor mehet bele reszelt sajt is kb 5-10 dkg)
- sonka vagy picit lepirított szalonna (esetleg mindkettő)
- 1 kápia paprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- fokhagyma (opcionális)
- bors
- só (a szalonna és a krémsajt sós, így előbb kóstoljuk meg!)
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük.
A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk és mindent összekeverünk. Ha van késes aprítónk, csak dobáljunk bele mindent, elvégzi helyettünk a munkát.
A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. A közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsippentjük, gömbölyítjük és kissé kilapítjuk két kezünk között. Vigyázat, ha nagyon kilapítjuk, akkor a tészta kiszakadhat és a töltelék kifolyhat.
Ezután nincs más dolgotok, mint hogy fogtok egy serpenyőt és olaj nélkül (!!!) megsütitek mindkét oldalukat. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha nem szeretnétek nyersen enni, akkor lassú tűzön süssétek. A legtöbb blogon 3 percet ír oldalanként, én inkább hagytam időt nekik és így tökéletesen átsült mindenhol, sőőőőőt csipesz segítségével az oldalukra is állítottam, így ott is megsütöttem.
De tehetitek sütőbe is, 200 fokon szerintem szuperül meg fog sülni ott is, csak nem lesz ilyen szép foltos a külseje. Ha a serpenyőben véletlenül kifolyna, akkor a következő adag berakása előtt töröljük ki, hogy ne égjen le.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »