Pupusa recept
Hozzávalók (6 darabhoz):
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 0,5 dl olíva olaj
- 1-1,5 dl víz
Töltelék:
- 2 ek tejföl vagy krémsajt (ha tejföl, akkor mehet bele reszelt sajt is kb 5-10 dkg)
- sonka vagy picit lepirított szalonna (esetleg mindkettő)
- 1 kápia paprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- fokhagyma (opcionális)
- bors
- só (a szalonna és a krémsajt sós, így előbb kóstoljuk meg!)
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük.
A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk és mindent összekeverünk. Ha van késes aprítónk, csak dobáljunk bele mindent, elvégzi helyettünk a munkát.
A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. A közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsippentjük, gömbölyítjük és kissé kilapítjuk két kezünk között. Vigyázat, ha nagyon kilapítjuk, akkor a tészta kiszakadhat és a töltelék kifolyhat.
Ezután nincs más dolgotok, mint hogy fogtok egy serpenyőt és olaj nélkül (!!!) megsütitek mindkét oldalukat. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha nem szeretnétek nyersen enni, akkor lassú tűzön süssétek. A legtöbb blogon 3 percet ír oldalanként, én inkább hagytam időt nekik és így tökéletesen átsült mindenhol, sőőőőőt csipesz segítségével az oldalukra is állítottam, így ott is megsütöttem.
De tehetitek sütőbe is, 200 fokon szerintem szuperül meg fog sülni ott is, csak nem lesz ilyen szép foltos a külseje. Ha a serpenyőben véletlenül kifolyna, akkor a következő adag berakása előtt töröljük ki, hogy ne égjen le.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









