Pupusa recept

Hozzávalók (6 darabhoz):
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 0,5 dl olíva olaj
- 1-1,5 dl víz
Töltelék:
- 2 ek tejföl vagy krémsajt (ha tejföl, akkor mehet bele reszelt sajt is kb 5-10 dkg)
- sonka vagy picit lepirított szalonna (esetleg mindkettő)
- 1 kápia paprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- fokhagyma (opcionális)
- bors
- só (a szalonna és a krémsajt sós, így előbb kóstoljuk meg!)
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük.
A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk és mindent összekeverünk. Ha van késes aprítónk, csak dobáljunk bele mindent, elvégzi helyettünk a munkát.
A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. A közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsippentjük, gömbölyítjük és kissé kilapítjuk két kezünk között. Vigyázat, ha nagyon kilapítjuk, akkor a tészta kiszakadhat és a töltelék kifolyhat.
Ezután nincs más dolgotok, mint hogy fogtok egy serpenyőt és olaj nélkül (!!!) megsütitek mindkét oldalukat. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha nem szeretnétek nyersen enni, akkor lassú tűzön süssétek. A legtöbb blogon 3 percet ír oldalanként, én inkább hagytam időt nekik és így tökéletesen átsült mindenhol, sőőőőőt csipesz segítségével az oldalukra is állítottam, így ott is megsütöttem.
De tehetitek sütőbe is, 200 fokon szerintem szuperül meg fog sülni ott is, csak nem lesz ilyen szép foltos a külseje. Ha a serpenyőben véletlenül kifolyna, akkor a következő adag berakása előtt töröljük ki, hogy ne égjen le.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »