Pulykaburger recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk ketchup
- 1 kk mustár
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1/2 cs pizza vagy flekken fűszerkeverék
- 4-5 ek zsiradék
- 6 szelet lapka sajt
- 6 szelet füstölt sajt
- saláta levelek
- TV paprika szeletek
- hegyes erős paprika szeletek
- lilahagyma karikák
- 6 db hamburger buci
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mustárt, a petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk és lefedve 1/2 órára félretesszük.
Ezalatt a burgerhez a friss zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.
A húst 6 részre osztjuk és vizes kézzel gombócokat formálunk, majd azokat fél ujjnyi vékony korongokra kilapítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot és az előkészített húspogácsákat oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
A bucikat kettévágjuk és sorrendben salátát, füstölt sajtot, húst, zöldségeket és sima sajtot teszünk rá. Ízlés szerint ketchuppel, mustárral és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









