Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykaburger recept

Pulykaburger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált pulykacomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 tk ketchup
    • 1 kk mustár
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 tk aprított petrezselyemzöld
    • 1/2 cs pizza vagy flekken fűszerkeverék
    • 4-5 ek zsiradék
    • 6 szelet lapka sajt
    • 6 szelet füstölt sajt
    • saláta levelek
    • TV paprika szeletek
    • hegyes erős paprika szeletek
    • lilahagyma karikák
    • 6 db hamburger buci

    Elkészítése:

    A darált húshoz hozzáadjuk az apróra reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mustárt, a petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk és lefedve 1/2 órára félretesszük.

    Ezalatt a burgerhez a friss zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.

    A húst 6 részre osztjuk és vizes kézzel gombócokat formálunk, majd azokat fél ujjnyi vékony korongokra kilapítjuk.

    Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot és az előkészített húspogácsákat oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

    A bucikat kettévágjuk és sorrendben salátát, füstölt sajtot, húst, zöldségeket és sima sajtot teszünk rá. Ízlés szerint ketchuppel, mustárral és majonézzel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá