Pulykaburger recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk ketchup
- 1 kk mustár
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1/2 cs pizza vagy flekken fűszerkeverék
- 4-5 ek zsiradék
- 6 szelet lapka sajt
- 6 szelet füstölt sajt
- saláta levelek
- TV paprika szeletek
- hegyes erős paprika szeletek
- lilahagyma karikák
- 6 db hamburger buci
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mustárt, a petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk és lefedve 1/2 órára félretesszük.
Ezalatt a burgerhez a friss zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.
A húst 6 részre osztjuk és vizes kézzel gombócokat formálunk, majd azokat fél ujjnyi vékony korongokra kilapítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot és az előkészített húspogácsákat oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
A bucikat kettévágjuk és sorrendben salátát, füstölt sajtot, húst, zöldségeket és sima sajtot teszünk rá. Ízlés szerint ketchuppel, mustárral és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.