Pulykaburger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk ketchup
- 1 kk mustár
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1/2 cs pizza vagy flekken fűszerkeverék
- 4-5 ek zsiradék
- 6 szelet lapka sajt
- 6 szelet füstölt sajt
- saláta levelek
- TV paprika szeletek
- hegyes erős paprika szeletek
- lilahagyma karikák
- 6 db hamburger buci
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mustárt, a petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk és lefedve 1/2 órára félretesszük.
Ezalatt a burgerhez a friss zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.
A húst 6 részre osztjuk és vizes kézzel gombócokat formálunk, majd azokat fél ujjnyi vékony korongokra kilapítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot és az előkészített húspogácsákat oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
A bucikat kettévágjuk és sorrendben salátát, füstölt sajtot, húst, zöldségeket és sima sajtot teszünk rá. Ízlés szerint ketchuppel, mustárral és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »