Pulykaburger

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykaburger

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk ketchup
  • 1 kk mustár
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk aprított petrezselyemzöld
  • 1/2 cs pizza vagy flekken fűszerkeverék
  • 4-5 ek zsiradék
  • 6 szelet lapka sajt
  • 6 szelet füstölt sajt
  • saláta levelek
  • TV paprika szeletek
  • hegyes erős paprika szeletek
  • lilahagyma karikák
  • 6 db hamburger buci

Elkészítése:

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a mustárt, a petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk és lefedve 1/2 órára félretesszük.

Ezalatt a burgerhez a friss zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.

A húst 6 részre osztjuk és vizes kézzel gombócokat formálunk, majd azokat fél ujjnyi vékony korongokra kilapítjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot és az előkészített húspogácsákat oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

A bucikat kettévágjuk és sorrendben salátát, füstölt sajtot, húst, zöldségeket és sima sajtot teszünk rá. Ízlés szerint ketchuppel, mustárral és majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!