Pizzatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
3 rúdhoz:
- 1 kg sima liszt
- 50 g friss élesztő
- 1 tk só
- 1 púpos ek tejföl
- 1 dl étolaj
- langyos víz
Töltelékhez:
- 50 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg sajt
- pizzakrém
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tésztához egy kevés langyos vízzel felfuttatott élesztőből és a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, és gombóccá formálva, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, pihentetjük.
Ha megkelt, 3 egyenlő részre osszuk. Mindegyiket kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, ügyelve arra, hogy téglalap formájú legyen.
A szélein szabadon hagyva 3cm-t, megkenjük pizzakrémmel, elosztjuk rajta a vékonyra szeletelt kolbász 1/3-át, rászórjuk a reszelt sajt szintén 1/3-át.
Most a széleit kenjük meg tojással, hajtsuk kicsit be a két keskenyebbik végét, mint a bejglit, azután óvatosan tekerjük fel, és helyezzük sütőpapírral bélelt lemezre, vagy tepsibe.
Mindhárom tekercset készítsük el így. A végén kenjük le tojással a tetejét, megszórhatjuk szezámmal és egy kevés reszelt sajttal. 15 perc pihentetés után süsük meg 190 fokon kb. 20-22 perc alatt.
Tipp:
Ebben az ételben az a jó, hogy ízlés szerint bármivel lehet tölteni, ki-ki választhat kedvére!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »