Pizzatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
3 rúdhoz:
- 1 kg sima liszt
- 50 g friss élesztő
- 1 tk só
- 1 púpos ek tejföl
- 1 dl étolaj
- langyos víz
Töltelékhez:
- 50 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg sajt
- pizzakrém
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tésztához egy kevés langyos vízzel felfuttatott élesztőből és a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, és gombóccá formálva, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, pihentetjük.
Ha megkelt, 3 egyenlő részre osszuk. Mindegyiket kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, ügyelve arra, hogy téglalap formájú legyen.
A szélein szabadon hagyva 3cm-t, megkenjük pizzakrémmel, elosztjuk rajta a vékonyra szeletelt kolbász 1/3-át, rászórjuk a reszelt sajt szintén 1/3-át.
Most a széleit kenjük meg tojással, hajtsuk kicsit be a két keskenyebbik végét, mint a bejglit, azután óvatosan tekerjük fel, és helyezzük sütőpapírral bélelt lemezre, vagy tepsibe.
Mindhárom tekercset készítsük el így. A végén kenjük le tojással a tetejét, megszórhatjuk szezámmal és egy kevés reszelt sajttal. 15 perc pihentetés után süsük meg 190 fokon kb. 20-22 perc alatt.
Tipp:
Ebben az ételben az a jó, hogy ízlés szerint bármivel lehet tölteni, ki-ki választhat kedvére!