Pizzás tekercs rétes tésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag rétes tészta (12 lapos)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg párizsi
- 40-45 dkg sajt
- ketchup
- oregánó
- só
- bors
- szezámmag
Elkészítése:
A tésztát kétfelé osztjuk (6-6 lapra). Egy lapot leteszünk, megkenjük ketchuppal, réteszünk egy másik lapot, majd azt is megkenjük. Addig folytatjuk amíg a 6. lap is rákerül. Az utolsó lapot jól megkenjük ketchuppal, majd megszórjuk oregánóval.
A sajt 3/4-ed részét lereszeljük. 3 tojást felverünk és beleforgatjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A massza felét eligazítjuk a tésztán, majd kitesszük vékonyra szelt párizsival. A megmaradt sajtot vékonyra szeljük és a tészta szélére sorakoztatjuk. A szélét behajtjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
A maradék lapokkal és alapanyagokkal is ugyanígy járunk el.
A kész tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással. 200 fokon kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »