Pizzás tekercs rétes tésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag rétes tészta (12 lapos)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg párizsi
- 40-45 dkg sajt
- ketchup
- oregánó
- só
- bors
- szezámmag
Elkészítése:
A tésztát kétfelé osztjuk (6-6 lapra). Egy lapot leteszünk, megkenjük ketchuppal, réteszünk egy másik lapot, majd azt is megkenjük. Addig folytatjuk amíg a 6. lap is rákerül. Az utolsó lapot jól megkenjük ketchuppal, majd megszórjuk oregánóval.
A sajt 3/4-ed részét lereszeljük. 3 tojást felverünk és beleforgatjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A massza felét eligazítjuk a tésztán, majd kitesszük vékonyra szelt párizsival. A megmaradt sajtot vékonyra szeljük és a tészta szélére sorakoztatjuk. A szélét behajtjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
A maradék lapokkal és alapanyagokkal is ugyanígy járunk el.
A kész tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással. 200 fokon kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »