Pirított sertésmáj sajtos burgonyával recept

Hozzávalók:
A májhoz:
- 60 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 tk majoránna
- só
- örölt bors
- piros paprika (aki szereti csipős is lehet)
- olaj
A sajtos burgonyához:
- 60dkg burgonya
- 15 dkg sajt reszelve
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A májat, a hagymát, a paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Kevés,forró olajon kevergetve 6-8 perc alatt megsütjük a májat, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a hagymát hozzáadjuk a paprikát sóval, borsal, majorannával ízesítjük és puhára pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd beletesszük a paradicsomot és összeforraljuk. Tálalás előtt beletesszük a májat.A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, karikázzuk és kivajazott tepsibe tesszük. Sózzuk és a tetejére öntjük a tojással, tejföllel elkevert sajtot és sütőben pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »