Pirított sertésmáj sajtos burgonyával recept
Hozzávalók:
A májhoz:
- 60 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 tk majoránna
- só
- örölt bors
- piros paprika (aki szereti csipős is lehet)
- olaj
A sajtos burgonyához:
- 60dkg burgonya
- 15 dkg sajt reszelve
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A májat, a hagymát, a paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Kevés,forró olajon kevergetve 6-8 perc alatt megsütjük a májat, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a hagymát hozzáadjuk a paprikát sóval, borsal, majorannával ízesítjük és puhára pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd beletesszük a paradicsomot és összeforraljuk. Tálalás előtt beletesszük a májat.A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, karikázzuk és kivajazott tepsibe tesszük. Sózzuk és a tetejére öntjük a tojással, tejföllel elkevert sajtot és sütőben pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

