Pirított sertésmáj sajtos burgonyával recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A májhoz:
- 60 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 tk majoránna
- só
- örölt bors
- piros paprika (aki szereti csipős is lehet)
- olaj
A sajtos burgonyához:
- 60dkg burgonya
- 15 dkg sajt reszelve
- 2 dl tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A májat, a hagymát, a paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Kevés,forró olajon kevergetve 6-8 perc alatt megsütjük a májat, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a hagymát hozzáadjuk a paprikát sóval, borsal, majorannával ízesítjük és puhára pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd beletesszük a paradicsomot és összeforraljuk. Tálalás előtt beletesszük a májat.A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, karikázzuk és kivajazott tepsibe tesszük. Sózzuk és a tetejére öntjük a tojással, tejföllel elkevert sajtot és sütőben pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.