Pirítós buci halmozva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb méretű zsemle, buci vagy hamburgerzsemle
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 2-3 tk snidling
- 5-10 dkg bármilyen felvágott
- 5 dkg füstölt vagy császárszalonna
- olaj a pirításhoz és dinszteléshez
- pizzakrém
- reszelt sajt
Elkészítése:
Kevés olajon, felhevített serpenyőben a félbe vágott bucikat lapján lekapatjuk, megpirítjuk, hogy a belseje még puha maradjon, de kívülről már kérget kapjon. Ujjainkkal a buci szélei mentén a belsejét óvatosan lenyomkodjuk, hogy egyfajta mélyedést, tányér formát kapjunk.
A megmaradt forró olajra rátesszük a szalonnát és megvárjuk, míg egy kis zsiradékot ereszt, majd a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Mielőtt kész lenne, a szintén kockára vágott felvágottat (kolbász, szalámi, stb) is összeforgatjuk vele 1-2 perc alatt.
Míg ez készül, a két benyomott bucit megkenjük pizzakrémmel, melyre a serpenyőben kapott anyagot ketté osztjuk és a zsömle tányérokra halmozzuk.
Díszítésként a tetejére reszelt sajtot, karikázott újhagymát és snidlinget szórunk.
Tipp:
A felvágottat kockázott zöldségekkel is lehet helyettesíteni, pl: uborka, paradicsom, retek, stb.
A pizzakrémet körözöttre is cserélhetjük.
Aki szereti a fűszereket, ízlés szerint provanszi fűszerkeverékkel, fehér borssal, bazsalikommal, oregánóval ízesítheti.
Az étel nagyszerűsége az egyszerűségéből és variálhatóságából ered, így az egész család ízlésének megfelelően tudunk egy olcsó, gyors, egyszerű és finom reggelit/vacsorát készíteni!
Jó étvágyat hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »