Pirítós buci halmozva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb méretű zsemle, buci vagy hamburgerzsemle
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2-3 tk snidling
  • 5-10 dkg bármilyen felvágott
  • 5 dkg füstölt vagy császárszalonna
  • olaj a pirításhoz és dinszteléshez
  • pizzakrém
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Kevés olajon, felhevített serpenyőben a félbe vágott bucikat lapján lekapatjuk, megpirítjuk, hogy a belseje még puha maradjon, de kívülről már kérget kapjon. Ujjainkkal a buci szélei mentén a belsejét óvatosan lenyomkodjuk, hogy egyfajta mélyedést, tányér formát kapjunk.

A megmaradt forró olajra rátesszük a szalonnát és megvárjuk, míg egy kis zsiradékot ereszt, majd a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Mielőtt kész lenne, a szintén kockára vágott felvágottat (kolbász, szalámi, stb) is összeforgatjuk vele 1-2 perc alatt.

Míg ez készül, a két benyomott bucit megkenjük pizzakrémmel, melyre a serpenyőben kapott anyagot ketté osztjuk és a zsömle tányérokra halmozzuk.

Díszítésként a tetejére reszelt sajtot, karikázott újhagymát és snidlinget szórunk.

Tipp:

A felvágottat kockázott zöldségekkel is lehet helyettesíteni, pl: uborka, paradicsom, retek, stb.
A pizzakrémet körözöttre is cserélhetjük.

Aki szereti a fűszereket, ízlés szerint provanszi fűszerkeverékkel, fehér borssal, bazsalikommal, oregánóval ízesítheti.

Az étel nagyszerűsége az egyszerűségéből és variálhatóságából ered, így az egész család ízlésének megfelelően tudunk egy olcsó, gyors, egyszerű és finom reggelit/vacsorát készíteni!

Jó étvágyat hozzá! :)