Piadina romagnola recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- fél tk só
- 2 evk olíva olaj
- 1 dl víz +1 ek
- fél tk szódabikarbóna (ez elhagyható)
- ízlés szerint sonka, sajt, saláta
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk.
Ha nagyon lágy a tészta akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet, ez a liszt minőségétől függ.
Cipót formálunk, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.
A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, hogy milyen nagy piadinákat szeretnénk. Egy kicsit átgömbölyítjük a tésztagolyókat és kb. 22-24 centis körré nyújtjuk, fontos, hogy 2-3 mm vékony legyen a tésztakorong.
Egy teflon serpenyőt átkenünk kevés olíva olajjal, közepesnél nagyobb lángon felforrósítjuk az edényt, ekkor a kinyújtott tésztát belerakjuk és pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.
Az egyik felére még melegen ízlés szerint sonkát, sajtot, ruccolát, salátát pakolunk, és az üresen maradt részt ráhajtjuk.
A megmaradt tésztát csomagoljuk vissza a folpackba, 2 napig eláll a hűtőben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »