Piadina romagnola recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- fél tk só
- 2 evk olíva olaj
- 1 dl víz +1 ek
- fél tk szódabikarbóna (ez elhagyható)
- ízlés szerint sonka, sajt, saláta
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk.
Ha nagyon lágy a tészta akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet, ez a liszt minőségétől függ.
Cipót formálunk, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.
A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, hogy milyen nagy piadinákat szeretnénk. Egy kicsit átgömbölyítjük a tésztagolyókat és kb. 22-24 centis körré nyújtjuk, fontos, hogy 2-3 mm vékony legyen a tésztakorong.
Egy teflon serpenyőt átkenünk kevés olíva olajjal, közepesnél nagyobb lángon felforrósítjuk az edényt, ekkor a kinyújtott tésztát belerakjuk és pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.
Az egyik felére még melegen ízlés szerint sonkát, sajtot, ruccolát, salátát pakolunk, és az üresen maradt részt ráhajtjuk.
A megmaradt tésztát csomagoljuk vissza a folpackba, 2 napig eláll a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »