Piadina romagnola recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- fél tk só
- 2 evk olíva olaj
- 1 dl víz +1 ek
- fél tk szódabikarbóna (ez elhagyható)
- ízlés szerint sonka, sajt, saláta
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk.
Ha nagyon lágy a tészta akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet, ez a liszt minőségétől függ.
Cipót formálunk, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.
A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, hogy milyen nagy piadinákat szeretnénk. Egy kicsit átgömbölyítjük a tésztagolyókat és kb. 22-24 centis körré nyújtjuk, fontos, hogy 2-3 mm vékony legyen a tésztakorong.
Egy teflon serpenyőt átkenünk kevés olíva olajjal, közepesnél nagyobb lángon felforrósítjuk az edényt, ekkor a kinyújtott tésztát belerakjuk és pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.
Az egyik felére még melegen ízlés szerint sonkát, sajtot, ruccolát, salátát pakolunk, és az üresen maradt részt ráhajtjuk.
A megmaradt tésztát csomagoljuk vissza a folpackba, 2 napig eláll a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »