Pestos taiglatelle recept
Hozzávalók:
- 2 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek fenyőmag
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 500 g taiglatelle tészta
Elkészítése:
A tésztát feltesszük forràsban lévő, sós vízben fôni, majd 4-5 perc után szűrhetjük is le (al dante).
A megmosott bazsalikomot és petrezselymet levelekre szedjük. A fenyőmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.
Ha van, akkor mozsárba, ha nincs akkor egy tálba szedjük a leveleket és a fenyőmagot, majd olívaolajjal megolcsoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összezúzzuk.
A kész sószra szedjük a tésztát, elkeverjük és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









