Pestos taiglatelle recept

Hozzávalók:
- 2 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek fenyőmag
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 500 g taiglatelle tészta
Elkészítése:
A tésztát feltesszük forràsban lévő, sós vízben fôni, majd 4-5 perc után szűrhetjük is le (al dante).
A megmosott bazsalikomot és petrezselymet levelekre szedjük. A fenyőmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.
Ha van, akkor mozsárba, ha nincs akkor egy tálba szedjük a leveleket és a fenyőmagot, majd olívaolajjal megolcsoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összezúzzuk.
A kész sószra szedjük a tésztát, elkeverjük és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »