Pestos taiglatelle recept
Hozzávalók:
- 2 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek fenyőmag
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 500 g taiglatelle tészta
Elkészítése:
A tésztát feltesszük forràsban lévő, sós vízben fôni, majd 4-5 perc után szűrhetjük is le (al dante).
A megmosott bazsalikomot és petrezselymet levelekre szedjük. A fenyőmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.
Ha van, akkor mozsárba, ha nincs akkor egy tálba szedjük a leveleket és a fenyőmagot, majd olívaolajjal megolcsoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összezúzzuk.
A kész sószra szedjük a tésztát, elkeverjük és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









