Pestos taiglatelle

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek fenyőmag
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • 500 g taiglatelle tészta

Elkészítése:

A tésztát feltesszük forràsban lévő, sós vízben fôni, majd 4-5 perc után szűrhetjük is le (al dante).

A megmosott bazsalikomot és petrezselymet levelekre szedjük. A fenyőmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.

Ha van, akkor mozsárba, ha nincs akkor egy tálba szedjük a leveleket és a fenyőmagot, majd olívaolajjal megolcsoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összezúzzuk.

A kész sószra szedjük a tésztát, elkeverjük és már fogyasztható is.