Pástétom recept

Hozzávalók:
- 10 dkg élesztő (két db csomagolt – por nem jó!)
- 3 dl hideg tej
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 nagy fej vöröshagyma
- Olaj vagy zsír
- Pirospaprika
- Fűszerek
- Petrezselyem
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése: A tíz dkg élesztőt a három dl hideg tejben elmorzsoljuk, azonnal megsózzuk (vegetával kiváltható a só) és beleteszünk 3-4 evőkanál zsemlemorzsát. Különféle ízesítésű fűszerekkel dúsíthatjuk, melyeket szívesen fogyasztunk. Pl. bazsalikom, rozmaring, szerecsendió, curry stb. ki mit szeret. Ha túl sűrű az állaga, akkor tejjel hígítom, ha túl híg, zsemlemorzsával sűrítem.
A két nagy fej vöröshagymát apróra vágva megpárolom (ki mit használ zsiradéknak: olajat, zsírt, stb.) és a tűzről levéve meghintem piros paprikával. Ezután beleöntöm az élesztős masszát és visszateszem a tűzre. Egy idő után érezhető az élesztő szaga, ekkor már kezd elválni az edény falától. Ekkor belekeverem a 3 felvert tojást, és a megkötésig keverem.
A végén beletehető az apróra vágott petrezselyem.
A variációs lehetőség, hogy nyáron paprika+paradicsom tehető a hagymára, és együtt párolni. A másik lehetőség (aki szereti apróra vágott szalonnán párolja a hagymát. Továbbiakban úgy variálható, ahogy te akarod.
Melegen és hidegen egyaránt kitűnő és finom.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »