Hozzávalók:
Elkészítése: A tíz dkg élesztőt a három dl hideg tejben elmorzsoljuk, azonnal megsózzuk (vegetával kiváltható a só) és beleteszünk 3-4 evőkanál zsemlemorzsát. Különféle ízesítésű fűszerekkel dúsíthatjuk, melyeket szívesen fogyasztunk. Pl. bazsalikom, rozmaring, szerecsendió, curry stb. ki mit szeret. Ha túl sűrű az állaga, akkor tejjel hígítom, ha túl híg, zsemlemorzsával sűrítem.
A két nagy fej vöröshagymát apróra vágva megpárolom (ki mit használ zsiradéknak: olajat, zsírt, stb.) és a tűzről levéve meghintem piros paprikával. Ezután beleöntöm az élesztős masszát és visszateszem a tűzre. Egy idő után érezhető az élesztő szaga, ekkor már kezd elválni az edény falától. Ekkor belekeverem a 3 felvert tojást, és a megkötésig keverem.
A végén beletehető az apróra vágott petrezselyem.
A variációs lehetőség, hogy nyáron paprika+paradicsom tehető a hagymára, és együtt párolni. A másik lehetőség (aki szereti apróra vágott szalonnán párolja a hagymát. Továbbiakban úgy variálható, ahogy te akarod.
Melegen és hidegen egyaránt kitűnő és finom.
Jó étvágyat kívánok!