Parmezános cukkinirudak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2-3 ek reszelt parmezán
- 1 ek zabpehely
- zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez
- só
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük és ujjnyi hasábokra vágjuk. Picit megsózzuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojásfehérjét felhabosítjuk, csipetnyi sót teszünk bele (vigyázat, a cukkinin is van só!).
Egy konyhai papírtörlőre tesszük a parmezánt, belekavarjuk a zabpelyhet és a paprikát. A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.
A sütőpapírra rakjuk, de vigyázunk, hogy ne érjenek egymáshoz. 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Kb 20-25 perc a sütési idő.
Nagyon jó köretként, de önálló ételként egy joghurtos mártogatóssal is finom.
Esti nassolni valónak is kitűnő.
Tipp:
Ha valaki nem szereti a parmezánt, készítse más kemény sajttal.
Energia és szénhidrát szegény étel, ezért fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »