Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parmezános cukkinirudak recept

Parmezános cukkinirudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb cukkini
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2-3 ek reszelt parmezán
    • 1 ek zabpehely
    • zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez
    • kakukkfű (ízlés szerint)
    • 1 tk pirospaprika

    Elkészítése:

    A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük és ujjnyi hasábokra vágjuk. Picit megsózzuk.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával.

    A tojásfehérjét felhabosítjuk, csipetnyi sót teszünk bele (vigyázat, a cukkinin is van só!).

    Egy konyhai papírtörlőre tesszük a parmezánt, belekavarjuk a zabpelyhet és a paprikát. A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.

    A sütőpapírra rakjuk, de vigyázunk, hogy ne érjenek egymáshoz. 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Kb 20-25 perc a sütési idő.

    Nagyon jó köretként, de önálló ételként egy joghurtos mártogatóssal is finom.

    Esti nassolni valónak is kitűnő.

    Tipp:

    Ha valaki nem szereti a parmezánt, készítse más kemény sajttal.

    Energia és szénhidrát szegény étel, ezért fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá