Parmezános cukkinirudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Parmezános cukkinirudak

Hozzávalók:

  • 1 kisebb cukkini
  • 1 tojásfehérje
  • 2-3 ek reszelt parmezán
  • 1 ek zabpehely
  • zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük és ujjnyi hasábokra vágjuk. Picit megsózzuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával.

A tojásfehérjét felhabosítjuk, csipetnyi sót teszünk bele (vigyázat, a cukkinin is van só!).

Egy konyhai papírtörlőre tesszük a parmezánt, belekavarjuk a zabpelyhet és a paprikát. A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.

A sütőpapírra rakjuk, de vigyázunk, hogy ne érjenek egymáshoz. 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Kb 20-25 perc a sütési idő.

Nagyon jó köretként, de önálló ételként egy joghurtos mártogatóssal is finom.

Esti nassolni valónak is kitűnő.

Tipp:

Ha valaki nem szereti a parmezánt, készítse más kemény sajttal.

Energia és szénhidrát szegény étel, ezért fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlom!