Parajos galuska recept

Hozzávalók:
- 1 kis csomag fagyasztott parajpüré fele 225 gramm
- 40 dkg liszt
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 3 dl hideg víz
- 1-2 evőkanál olaj
A mártáshoz:
- 10 dkg vékony szelet húsos szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 2 db tejszínes krémsajt
- só
- őrölt fekete bors.
Elkészítése:
A parajpürét szobahőmérsékleten fölengedjük, majd azzal a lével együtt, amit engedett, egy tálba tesszük. A lisztet és fél kiskanálnyi sót hozzáadunk, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állaga legyen. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, a galuskát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután leszórjuk, jól lecsöpögtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Menet közben megfőzzük a mártást is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban ropogósra sütjük. A főzőtejszínt és a krémsajthoz hozzá adjuk, kissé megsózzuk, meg borsózzuk, és éppen egyet forralunk rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »