Parajos galuska recept

Hozzávalók:
- 1 kis csomag fagyasztott parajpüré fele 225 gramm
- 40 dkg liszt
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 3 dl hideg víz
- 1-2 evőkanál olaj
A mártáshoz:
- 10 dkg vékony szelet húsos szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 2 db tejszínes krémsajt
- só
- őrölt fekete bors.
Elkészítése:
A parajpürét szobahőmérsékleten fölengedjük, majd azzal a lével együtt, amit engedett, egy tálba tesszük. A lisztet és fél kiskanálnyi sót hozzáadunk, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állaga legyen. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, a galuskát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután leszórjuk, jól lecsöpögtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Menet közben megfőzzük a mártást is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban ropogósra sütjük. A főzőtejszínt és a krémsajthoz hozzá adjuk, kissé megsózzuk, meg borsózzuk, és éppen egyet forralunk rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »